Met het warme weer en de hoeveelheid zon die we in de zomer krijgen is het toch belangrijk je huid op de juiste wijze te verzorgen. Ik wil jullie vandaag enkele zomertips meegeven die ik erg belangrijk vind om je huid langer jong en gezond te houden.

Scrubben

Peel je huid in de zomer net iets vaker dan anders. 1x/week voor de rijpere of gevoelige huid. 2x/week voor de gecombineerde en vette huid. Peelen heeft enorm veel voordelen:
– Een scrub neemt de de dode huidcellen weg. Peel zeker voor je op vakantie gaat. Je nieuwe huidcellen zullen zo de bruine kleur langer bewaren.

Onzuiverheden

Is je huid vetter in de zomer, heb je meer last van onzuiverheden? Gebruik eerst een reinigingsmelk om het oppervlakkige vuil en je make-up te verwijderen. Gebruik hierna een extra dieptereiniger om zwarte puntjes tegen te gaan. Gebruik als afsluiter steeds een lotion omdat deze de poriën goed sluit.

TIP: Neem reinigingsdoekjes mee in je strandtas zodat je op warme dagen je gelaat vaak eens kan reinigen tussendoor alvorens je opnieuw zonnecrème aanbrengt.

Zonnecrème

Bespaar in de zomer zeker niet op je zonnecrème. Als je je huid het ganse jaar goed verzorgt met kwaliteitsvolle producten, zet dit dan ook door in de zomer. Dit is immers de periode dat je huid de meeste verzorging en bescherming vraagt! De zon is naast roken, de meest verouderende factor en de grootste oorzaak van huidkankers.

TIP: Gebruik de hele zomer je zonnecrème als dagcrème. Deze voedt, hydrateert en beschermt tegen huidveroudering. Je kan je after sun voor het gelaat ook als nachtcrème na je vakantie verder gebruiken. Deze gaat extra herstellend werken.

Lichaamsacne

Het is heel belangrijk dat je aan je acne niet krabt want dan kunnen donkere littekentjes ontstaan. Gebruik bij erge varianten dagelijks een milde bodyscrub en leg plaatselijk eens een zuiverend masker. Gebruik bij acne steeds minstens een spf factor 30 wanneer je in de zon komt om littekens te vermijden.

Wat is jullie ultieme zomertip voor een gezonde huid?

CAROLINE BANNER