Wil jij ook alles uit je relatie halen? Met deze tips helpen we je om je relatie nóg leuker te maken! Je zult misschien denken dat alles na een tijdje wegzakt, maar dat is helemaal niet nodig!

1. Bedenk wat jullie relatie mist / nog nodig heeft

Schrijf allebei bijvoorbeeld dingen op die je nog graag zou willen zien. Als jullie allebei wat hebben opgeschreven kunnen jullie het lijstje aan elkaar laten zien en bespreken wat jullie willen doen en wat niet perse nodig is. Vraag geen onmogelijke dingen, maar denk realistisch!

2. Hoe, waarom en wanneer hebben jullie ruzie?

Is dit vaak om hetzelfde onderwerp? Ligt iets gevoelig? Ga na wat de oorzaak is en met welke uitspraken jullie elkaar prikkelen op de verkeerde manier. Probeer pijnlijke onderwerpen uit te praten zodat ze minder pijnlijk worden, vermijden kan ook maar lost in feite niks op. De manier waarop jullie ruzie hebben zegt ook veel, schreeuwen jullie? Schelden jullie elkaar uit? Slaan jullie? Probeer ruzies zo rustig mogelijk te houden; geen geweld of iets dergelijks!

3. Geef elkaar ruimte

Jullie hoeven niet constant op elkaars lip te zitten, ook niet als jullie een weekend samen zijn. Ook dan is een uurtje voor jezelf fijn. Laat je vriend bijvoorbeeld een uurtje gamen zodat jij je makeup kunt doen en misschien wel wat blogs kunt lezen of schrijven. Doe allebei wat je leuk vindt en gun elkaar die ruimte, ookal zie je dat stiekem niet zitten; het werpt z’n vruchten snel af!

4. Zo min mogelijk negatief

Negativiteit is slecht voor alles; dus ook voor je relatie. Probeer dingen uit te praten en het anders even te laten rusten, maar schiet niet gelijk in de aanval; daar heeft niemand iets aan!

5. Communiceer

Praten is ontzettend belangrijk, praat met elkaar over dingen die je leuk vindt en de dingen die je de afgelopen week hebt meegemaakt. Luister ook naar je partner, praat niet alleen maar over jezelf en toon interesse in zijn of haar hobbies; ookal interesseert het je niet echt; zo gaat het andersom ook!

6. Doe leuke dingen!

En dan niet alleen dingen die JIJ leuk vindt, ookal is dat wel verleidelijk. Vind je iets niet heel leuk? Dan is dat jammer, hij zal ook iets moeten doen wat hij minder leuk vindt. Probeer het wel zo eerlijk mogelijk te verdelen, dus de dingen die  jullie allebei leuk vinden als eerst!

Wat doe jij om alles uit je relatie te halen?

Follow
BANNER BIANCA