Als er iets is waar je naar uit kijkt op je werkdag (behalve het naar huis rijden), is toch wel die heerlijke koffiepauze. Maar hoe zorg je ervoor dat je alles uit dat kwartiertje haalt?

1. Bellen in plaats van appen

Moet je iemand spreken? Of app je de dag door met iemand over een bepaald onderwerp? Dan is je koffiepauze een geschikt moment om even snel te bellen. Dat gaat tenslotte een stuk sneller dan appen!

2. Maak een to-do lijstje

En dan niet een to-do lijstje voor je werk, maar voor je privé leven. Zet op een rijtje wat je diezelfde dag of de volgende dag wilt of nog moet doen!

3. Even weg van je bureau

Wanneer je op kantoor zit is het goed om na 2 uur even een rondje te lopen, je zult merken dat je ogen je dankbaar zullen zijn!

4. Je privé mail checken

Volg jij ook zoveel nieuwsbrieven? Je koffiepauze is hét moment om even je inbox door te spitten, het een en ander te beantwoorden vast heel veel te verwijderen!

5. Lees een boek, tijdschrift of de krant

Tijdens een kopje koffie is het heerlijk om even wat te lezen, of je nu zelf iets meeneemt of dat er standaard iets op de koffietafel ligt. Het is een goed moment om even met iets anders bezig te zijn!

6. Netwerken

Klinkt misschien stom, maar hoe goed ken jij je collega’s? De een ken je vast beter dan de ander, wanneer je in een groot bedrijf werkt zul je veel met je eigen afdeling werken. Probeer eens contacten te maken met een andere afdeling!

7. Ruim op

Misschien is het wel het laatste waar je aan denkt, maar hoe ziet je bureau eruit? Vond je het niet fijn deze leeg te houden? Probeer je bureau eens op te ruimen en zorg ervoor dat niet alles door elkaar heen ligt, maar maak het overzichtelijk!

Wat doe jij het liefst in je koffiepauze? 

BANNER BIANCA