Hoe lang gaat jouw batterij mee? Onze telefoons zitten ondertussen aan onze handen vastgeplakt, het is daarom erg fijn wanneer we een batterij hebben die lekker lang mee gaan.
Op die manier zitten we niet halverwege de dag met een lege telefoon, want hey, niets is irritanter dan onbereikbaar zijn! Maar hoe spaar je nu je batterij?

1. Notificaties handmatig instellen

Alle apps willen push meldingen kunnen sturen, oftewel, ze willen het je laten weten wanneer er iets gebeurt; bijvoorbeeld wanneer je een bericht krijgt, je spelletje nieuwe levens heeft en niet te vergeten; de status updates van vrienden. Check de instellingen van je telefoon en stel het refreshen in op handmatig, normaal gaat dit automatisch waardoor je telefoon constant nieuwe meldingen gaat ophalen. Een absolute no-go voor je telefoon!

2. Batterijbesparingsmodus

Sinds IOS9 heeft de iPhone net als verschillende andere telefoons de optie om een batterij-besparings-mode aan te zetten. Dat zorgt er wel voor dat verschillende functies o.a. die bij punt 1 genoemd, even handmatig moeten worden uitgevoerd, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik zeker 2/3 dagen doe met mijn telefoon!

3. Vliegtuigmodus

Of het handig is je telefoon 24/7 op vliegtuigstand te zetten lijkt me niet heel handig, maar wanneer je batterij niet heel lang meer heeft kun je deze optie goed gebruiken. Je telefoon zoekt namelijk constant naar het beste signaal, vast wel logisch dat dit echt aan je batterij vreet. Wanneer je je telefoon op vliegtuigmodus zet zoekt ie dus niet meer, want in de lucht is er vrij weinig signaal te vinden.

4. Powerbank of batterijcase

Om zekerheid te hebben dat je je mobieltje altijd kunt blijven gebruiken, zijn een batterijcase (of batterijhoes) dan wel een powerbank erg handig! Een powerbank heeft het nadeel dat je alsnog een snoertje hebt, een batterijcase heeft dit dan weer niet maar is vaak weer een stukje duurder. Beiden zijn het goede manieren om je batterij op te laden wanneer je batterij bijna leeg is! Uiteraard kan een powerbank allerlei apparaten van stroom voorzien en niet enkel je mobieltje.

5. Locatie uitzetten

Telefoons hebben vaak de optie ‘locatievoorzieningen’ of GPS aan staan, maar eigenlijk is dit alleen maar een batterij vretende optie. Wanneer je hem tegenkomt of gewoon je batterij wilt besparen; uitzetten!

Hoe lang doe jij met de batterij van je telefoon?