Mallorca is een prachtig eiland met talloze mogelijkheden om activiteiten te ondernemen, daarnaast kun je er heerlijk tot rust komen. Binnenkort gaan Simone & Bianca uit onze redactie dit prachtige eiland ontdekken. Om alvast in de stemming te komen schreef Brenda (eigenaresse B&B – Osa Major Boutique Homestay Mallorca) dit artikel!

1. Tour door de Tramuntana

Romantisch, bergachtig, heel groen, spectaculaire vergezichten, prachtige zonsondergang Met de auto: Beginnen bij Andratz- Banjalfufar- Estellens-  Valdemossa- Deia- Soller. Visje eten in Cala de Deia; treintje Soller. Een mooie wandeling maken: beginnen in Deia en afdalen naar cala Deia en daar heerlijk zwemmen en een visje eten (restaurant Cas Patro March- wel reserveren)

[supsystic-gallery id=’3′ position=’center’]

2. Palma

Ook wel klein Barcelona genoemd. De oude stad is prachtig met de Kathedraal (kroonluchter in de kerk is ontworpen door Gaudi), lopen op Paseo de Borne en de straatjes erachter, Tapas eten bij La Boveda; het museum Es Baluard bezoeken, je kunt daar heerlijk zitten en wat drinken/eten. Het uitzicht is daar prachtig over de stad en over de havens; Arabisch badhuis in de buurt achter de Kathedraal.

3. De stranden van Mallorca:

Playa Muro – een heel lang breed strand. Je kunt gezellig lunchen bij Ponderosa.

Es Trenc- Salines – de zoutpannen bezoeken en daarna naar het strand – op het strand is  een cabana waar je wat kan eten, maar ook erachter in de duinen is een restaurantje. Als je daar je auto parkeert, krijg je je parkeergeld terug als je wat eet in het restaurant. Ideaal strand met kinderen.

Son Serra de Marina – prachtig strand, geen bedjes of cabana’s. Je kunt wel gezellig wat eten bij El Sol.

Playa Formentor – Een prachtig strand met chique bedjes in de buurt van het hotel, maar ook een openbaar stuk. Heel ondiep super blauw water, ideaal voor kinderen. Een mooie tocht ernaar toe. S’ avonds een hapje eten in het oude stadje Pollenca op het plein.

[supsystic-gallery id=’4′ position=’center’]

4. Zwemmen & Snorkelen

Met een traditioneel Malloriens vissersbootje (Llaut) langs de calas (baaitjes) bij Porto Colom) en onderweg lekker zwemmen en snorkelen en genieten van een mallorciense lunch (llautmallorca.com)

5. Fietstochtjes

Mallorca zien in het voorjaar als de amandelbloesem bloeit. Spectaculair! Half februari. Een mooie amandelbloesem fietstocht maken, het eiland is sowieso heel populair onder fietsers. Ze komen van al over the world om hier in de winter te trainen.

Er zijn zoveel dingen te zien en te doen, 5 dingen is absoluut te weinig! Onder andere kun je ook de volgende activiteiten ondernemen:

 – met een bootje vanuit Soller naar Cala Tuent en Sa Calobra
– het klooster van Lluc bezoeken
– een meerdaagse wandeltocht door de tramuntana maken en overnachten in refugios
– een wijntour maken, Mallorca heeft fantastische wijnhuizen!

[supsystic-gallery id=’5′ position=’center’]

Een leuke website die je ook zeker eens moet bezoeken als je van plan bent eens naar Mallorca te gaan : www.seemallorca.com

Ben jij, net als wij, ook razend enthousiast? En zie je het wel zitten om even helemaal tot rust te komen op deze prachtige locatie? Boek dan snel jouw reisje en laat ons weten hoe het was! Volg vanaf Simone & Bianca en hun adventures @ Mallorca vanaf 16 mei op onze social media kanalen!

Zou jij deze plek wel eens willen bezoeken?