Het is eindelijk zomer in Nederland en België! En een zomerse make-up vraagt toch een paar aandachtspunten die ik graag met jullie wil overlopen.

Primer

Wanneer het overdag zonnig en warm is kan je best steeds een primer gebruiken die je foundation langer mooi en mat houdt. Primers vind je voor verschillende huidtypes dus kies de juiste voor jou huid of laat je begeleiden in het instituut.

BB Crème

Op warme dagen kan je kiezen voor een BB crème of getinte dagcrème. Deze foundations geven minder dekking maar geven wel een mooie gezonde gloed. Let wel: een bb crème is niet voldoende verzorgend voor de rijpere huid. Doe hier steeds je dagcrème aangepast aan jou huidtype onder!

Zonnecrème

Je kan in de zomermaanden best meteen een zonnecrème met factor 30 of 50 aanbrengen als dagcrème onder je foundation. Zo ben je het best beschermd.

Felle kleuren

Ga op zonnige dagen aan de slag met frissen kleuren. Felle kleuren kunnen als oogschaduw, eyeliner, lipgloss of als blush. Kleuren zullen feller zijn en beter dekken als je eerst een oogschaduw primer gebruikt. Gebruik hier slechts een heel dun laagje van. Less is more!

Denk waterproof

Gebruik waterproof producten in de zomer. Dit is zeker belangrijk rondom de ogen. Gebruik een waterproof eyeliner en waterproof mascara als je gaat zweten of zwemmen om panda oogjes te vermijden.

Bronzer

In de zomer kan je iets meer bronzer gebruiken om een gezonde gloed te creëren. Gebruik gerust ook een bronzer met een shimmer in of een highlighter.

Lipgloss

Voor overdag raad ik een lipgloss aan. ‘s avonds kan je dezelfde look upgraden door een feller gekleurde lipstick aan te doen en je bent klaar om van het strand naar de bar te gaan. Het leukst zijn toch die zomeravonden die je niet gepland had en die onverwacht tot de vroege uurtjes doorgaan, niet? Houd daarom steeds een lipstick in je handtas.

Wat is jullie ultieme zomer make-up tip?

CAROLINE BANNER