De tweejaarlijkse soldenperiode is opnieuw in het land ! Enorme kortingen met overvolle mandjes (al dan niet online) tot gevolg. Maar hoe ga je niet té ver in je jacht op koopjes en koop je dingen waar je later spijt van hebt ? Wij geven de belangrijkste tips mee om de solden te overleven !

Maak op voorhand een lijstje

Een nieuwe jeansbroek nodig ? Ideaal om tijdens de solden te investeren in een goed exemplaar. Zet dingen op je lijstje die je écht nodig hebt, zoals kwaliteitsvolle basics of een statement ketting en probeer je hier aan te houden. Zo voorkom je dat je thuiskomt met dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig had.

Probeer om niet in het weekend te gaan winkelen

Makkelijker gezegd dan gedaan en soms kan je door een drukke agenda niet anders. Probeer om op een weekdag op solden te jagen en ga lekker vroeg de winkels in. Veel rustiger en je hebt minder kans op ‘daar staat een hele groep te graaien, misschien toch eens checken’-moment !

Ga na of het echt een ‘sale’ is

Solden moeten (jammer genoeg) geen 70% korting zijn. Ga na of je stuk ook echt het label ‘sale’ waard is. Kortingen van 10% zijn meestal verwaarloosbaar en denk even na. Zou je het stuk ook willen kopen als die 10% er niet afging in de solden ? Of wil je het enkel OMDAT er een paar euro’s afgaan ?

Pas altijd je stukken

Je kent het wel, eindeloze rijen aan de paskamers tijdens de solden. Toch moet je even doorzetten, want winkels gebruiken vaak een policy waarbij je afgeprijsde items niet meer mag inruilen. Zou zonde zijn om die leuke trui met 50% korting nooit aan te kunnen trekken, toch ?

Welke tip heb jij om de solden te overleven en geen miskopen te doen ?