Te veel spullen, prijzen van de familie tombola waar je helemaal niets mee hebt of nog een juweel liggen van een ex-lief? Weg ermee! Online verkopen is super eenvoudig en kan snel resultaat opleveren. Houd zeker rekening met deze tips als je iets online wil verkopen.

Maak genoeg foto’s van het product dat je verkoopt

Heb jij al ooit iets online gekocht waar geen foto bijstond? Juist ja. Mensen willen zien waar ze voor betalen, dus wees niet te zuinig met fotograferen. Let er wel op dat je foto er aantrekkelijk uitziet, zodat mensen ze sneller kopen. Een smerige garageruimte is niet bepaald een perfecte setting voor je handtas…

Gebruik keywords

Als beschrijving is het belangrijk dat je in zo weinig mogelijk woorden, zoveel mogelijk kunt zeggen. Gebruik relevante keywords, kleuren en merknamen om je object zo goed mogelijk te beschrijven. Een leuke anekdote is daarentegen wel een goed idee !

Less is more

Het is niet de bedoeling dat je tekst tè veel gaat lijken op een advertentietekst. Hou het kort, bondig én krachtig. Laat ook weten waarom je het verkoopt. Zo weten potentiële kopers meteen of er iets kapot is, rare eigenschappen heeft… plus, dat maakt je verkooppraatje wat persoonlijker.

Eenmaal, andermaal…Verkocht!

Geef kopers voldoende tijd om te bieden, maar laat je niet klein krijgen. Een paar vintage Gucci loafers hoef je echt niet te verkopen voor 100 euro. Wees standvastig en ga desnoods op zoek naar andere kopers die wél een correcte prijs willen bieden.

Plaats je verkooppost op bepaalde momenten

Zoek uit wat voor jouw soort verkoop het beste werkt. Post bijvoorbeeld op zondagochtend of maandagmiddag, populaire uren voor tweedehands verkoopsites. Deel je aanbieding zoveel mogelijk op social media en voor je het weet heb je weer wat meer shoppingbudget !

Wat is jouw online-verkoop strategie ?

Follow

BANNER JANA