Iets te veel geshopt en staat er nu minder geld op je rekening dan je dacht ? Zo’n situaties zijn eigenlijk makkelijk te vermijden. Met deze tips geef je minder geld uit en kan je spaarrekening eindelijk worden aangevuld !

Hou een kasboek bij

Bijhouden waar je centen naartoe gaat is een stap in de goede richting. Zelfs kleine dingetjes, zoals elke dag een koffietje halen, halen je spaargeld door het slop. Schrijf alles op zodat je een goed zicht hebt op waar je makkelijker wat kan besparen. Bovendien krijg je een goed zicht op hoeveel geld je op het einde van de maand hebt uitgespaard aan dingen die eigenlijk onnodig waren !

Stel jezelf vragen

Een grote behoefte aan shoppen ? Vraag jezelf af waarom je de nood hebt om centen uit te geven. Een gemis of onzekerheid kan aan de basis liggen van je shopgedrag. Tijd om jezelf te leren kennen dus ! Daag jezelf uit met challenges zoals ‘kan ik deze winkel binnen zonder iets te kopen ?’. Beloon jezelf achteraf met iets leuks (dat gratis is natuurlijk !).

Maak het jezelf makkelijker

Vertel aan je vrienden en familie dat je beter op je geld wil letten. Zij kunnen je hierbij helpen (door je niet uit te nodigen voor een shoppingtrip bijvoorbeeld) en maakt het allemaal wat makkelijker voor je. Zijn er bepaalde winkels waar je niet buiten kan gaan zonder iets te kopen ? Ontloop deze dan zeker en kom niet in de verleiding om geld uit te geven.

Stel rekeningen niet uit

Misschien een vanzelfsprekende tip, maar wacht niet te lang met je rekeningen te betalen. Geef cash uit aan noodzakelijke dingen in plaats van het zoveel gestreepte shirtje. Maak lijstjes met items die je deze maand echt moet aanschaffen en welke rekeningen er betaald moeten worden. Geld in balans ? Check !

Hoe geef jij minder geld uit ?

Follow
BANNER JANA
//