Een mooie krullenbos is prachtig, maar natuurlijk heb je af en toe last van pluizig haar. De juiste shampoo, borstel en haardroger helpen je al een heel stuk verder. Probeer deze tips en zeg ‘goodbye’ tegen pluizige lokken !

Overweeg een bezoekje aan de kapper

Last van pluizige haren, terwijl je niet echt krullend haar hebt ? Grote kans dat er een stukje af moet. Droog haar pluist sneller dan gezond haar, dus laat op regelmatige basis je puntjes bijknippen.

Kies voor de juiste shampoo

Al ruikt hij nog zo lekker, als je last hebt van pluizig haar is je favoriete shampoo misschien niet de juiste. Ga voor een shampoo die pluizigheid tegengaat, maar tegelijkertijd ook mild genoeg is zodat je haar niet uitdroogt. Totaal geen idee welke shampoo je moet kiezen ? Vraag advies aan je kapper, die weet perfect hoe je pluizig haar moet bestrijden.

Vergeet geen conditioner en serum

Snel onder de douche ? Neem af en toe de tijd om je haar wat me-time te gunnen. Een aangepaste conditioner (of haarmasker) voor je pluizig haar gebruiken duurt misschien iets langer, maar je zal al snel resultaat zien. Op echte horrordagen kan je een beetje serum gebruiken (zeker niet te veel, anders wordt je haar snel vet) om de pluizigheid in toom te houden.

Investeer in een goede haarborstel

Een goedkope haarborstel met harde pinnen is een echte no-go voor pluizig haar. Een speciaal aangepaste borstel maakt je haar gladder én gezonder. Probeer pluizig haar zo weinig mogelijk te borstelen, vaak wordt het probleem juist erger als je te veel borstelt.

Föhn op de juiste manier

Föhn je haar in één richting droog (ga dus niet heen en weer schudden) en gebruik een ronde of platte borstel om af te werken als je haar bijna droog is. Even met de stijltang erover kan ook helpen, maar is niet zo gezond voor je pluizige haar.

Hoe behandel jij pluizig haar ?

Follow

BANNER JANA