De zomervakantie is in aantocht, hoera! Ook zo’n zin om lekker in het zonnetje te gaan liggen en even te ontspannen? Wij allemaal wel! Toch moet je extra zorg voor je huid dragen als je in de zon gaat liggen. Deze tips zorgen ervoor dat jouw huid altijd sun proof is !

Smeren, smeren en nog eens smeren

Te veel smeren is bijna onmogelijk. Smeer je gezicht elke dag in met een hoge beschermingsfactor en maak er een gewoonte van. Drie kwartier voordat je gaat zonnen, smeer je je hele lichaam goed in met een beschermingsfactor en herhaal dit elke anderhalf uur.

Pas op in het zwembad

Het is een fabeltje dat je niet kunt verbranden, terwijl je in het zwembad baantjes aan het trekken (of lekker lui op een luchtmatras ligt) bent. Water reflecteert de zonnestraling, waardoor deze extra sterk wordt. Smeer dus voldoende waterproof zonnebescherming.

In the shadows

Wil je minder risico lopen op verbranden? Blijf dan tussen 12u en 15u binnen  (van een siësta is nog niemand doodgegaan) of zoek verkoeling onder een grote parasol of zonnehoed.

Blijf genoeg water (!) drinken

Het idyllische beeld van een cocktail aan het strand laat je beter links liggen. Water zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt  en dus minder snel zal verbranden. Probeer ook deze gewoonte door te trekken naar het hele jaar! Je huid zal je dankbaar zijn…

Haal een goede aftersun in huis

Zelfs als je niet verbrand bent is een aftersun essentieel voor een beschermde huid. Het verkoelt je velletje en vermindert de kans op die vervelende rode bultjes na een dagje zonnen. Aftersun met aloë vera werkt het best voor een gevoelige huid. Toch verbrand? Komkommer en yoghurt zijn prima DIY aftersun-middeltjes !

Hoe bescherm jij je huid in de zon ?

Follow

BANNER JANA