Om je beauty regime nog wat te verbeteren vertel ik jullie vandaag 4 belangrijke weetjes zodat je crèmes langer meegaan.

Spateltjes gebruiken

Als je dagcrème in een potje zit, gebruik dan steeds een spateltje om de hoeveelheid crème uit het potje te halen. Op je vingers zitten bacteriën. Wanneer deze in je crème terechtkomen kunnen zij zich snel vermenigvuldigen en ervoor zorgen dat je crème aanzienlijk minder lang houdbaar is. Ontsmet dit spateltje geregeld. Verwijder ook geregeld de crème aan de randen van de pot. Gebruik niet je vingers. Zorg steeds voor je je begint te verzorgen dat je handen netjes zijn en er geen microben onder je nagels zitten. Er zijn goede antibacteriële pompzeepjes te verkrijgen, gebruik ze.

Tubes openknippen

Heb je een tube crème die bijna leeg is dan helpt het om de dop eens goed stevig tegen je handpalm te kloppen. Wanneer je er echt niets meer uitkrijgt dan kan je de tube openknippen. Je zal verschieten wat er nog uitkomt, zo hoef je niets weg te gooien. Nadien kan je de tube terug sluiten door de twee delen over elkaar te schuiven en zo kan je deze nog enkele dagen bijhouden.

Hoeveel crème?

Gebruik ongeveer de hoeveelheid van een hazelnoot voor je hele gelaat, hals en decolleté. Smeer ook meteen je lippen mee in. Verzorg je hals en decolleté vanaf het begin identiek zoals je gelaat. Anders kunnen deze je leeftijd later verraden. Ook op je decolleté krijg je stilaan rimpels en pigmentvlekjes. Met een dagcrème van 50ml kom je 6 weken toe als je hem ’s morgens en ’s avonds gebruikt, 3 maanden als je een aparte dag- en nachtcrème gebruikt.

Gerstelkorreltjes? 

Heb je last van gerstekorreltjes? Je gewone dagcrème is te rijk voor de tere huid rondom de ogen. Gebruik daarom speciaal een oogcrème. Teveel crème wordt niet opgenomen en kan resulteren in gerstekorrels en zakjes onder de ogen. Gerstekorrels kunnen ook het gevolg zijn van overmatig gebruik van melkproducten. Beperk melk en yoghurt tot een halve liter per dag.

Gebruiken jullie consequent elke dag je dagcrème?

CAROLINE BANNER