De dag voordat je op vakantie gaat is vaak toch wel een dag die een beetje in het teken van stress staat. Je gaat je koffers pakken en ondertussen spoken er waarschijnlijk allemaal dingen door je hoofd die je ‘echt’ nog moet doen. Herkenbaar? Dan zijn de onderstaande puntjes waarschijnlijk ook wel herkenbaar!

1. Wat ga ik allemaal meenemen?

Waarschijnlijk weet je dat de dag voordat je vertrekt nog steeds niet. Twee of drie bikini’s? En hoeveel paar schoenen ook alweer?

2. Mijn koffer is echt véél te zwaar, kan niet anders.

Elk jaar weer, ELK JAAR. De stress dat je koffer veel en veel te zwaar is. Ondanks dat je hem tien keer hebt gewogen, op het vliegveld ben je alsnog in de stress.

3. Heb ik wel alles wat ik nodig heb?

‘Ik ben dit vergeten en dat vergeten, ik ben van alles vergeten’. ‘Heb ik wel genoeg tandpasta mee?’ ‘Zien 20 stuks schoon ondergoed wel genoeg?’. Relax.. heel waarschijnlijk zijn er op de plek van bestemming ook winkels.
4. Shit, wanneer verloopt mijn paspoort/ID kaart eigenlijk?

Altijd even dat momentje van stress als je niet op de datum van je paspoort of ID kaart hebt gekeken.

5. Voordat we morgen weggaan moet ik..

Vul zelf maar in, bijvoorbeeld nog de stekker van de tv eruit trekken of echt nog even ‘dit of dat’ in je handbagage proppen.

6. Hoe laat vliegen we nou ook alweer?

De stress om te laat te komen knaagt CONSTANT aan je. Constant.

7. ‘S avonds in bed kun je van de spanning niet slapen en heb je steeds het idee dat je iets bent vergeten..

Doe even rustig, heel waarschijnlijk is dit niet zo. Het komt ECHT allemaal goed. Vergeet alleen niet om op tijd weg te gaan.. of om je wekker te zetten mocht je vroeg vliegen.

Komt jou dit bekend voor? En heb jij ook altijd stress voordat je op vakantie gaat?