Het schooljaar is al weer eventjes op gang en gelukkig staat binnenkort de herfstvakantie voor de deur. Inmiddels ben je wel een beetje in het schoolritme en vergeet je steeds minder vaak handige tools die je op school vaak gebruikt. Mocht dat laatste toch niet helemaal het geval zijn, lees dan zeker dit artikel goed door!

1. Een ‘gevulde’ etui

Ja, je leest het goed. Een etui meenemen is het hele punt niet eens, maar je herkent vast wel die momenten dat je hem erbij pakt op school en je precies datgene wat je nodig hebt er niet in hebt zitten. Zorg in ieder geval dat je er voldoende pennen in hebt zitten – deze verdwijnen nogal vaak! -, een aantal markeerstiften, een potlood met gum en misschien is typ-ex ook geen verkeerd iets… Een uitschuifbaar liniaaltje, passer en geo-driehoek zijn ook items die vaak op onverklaarbare wijze verdwijnen, so keep this in mind!

2. USB-stick

Tegenwoordig wordt er tijdens steeds meer lessen gebruik gemaakt van een computer of laptop. Ondanks je vast zult moeten inloggen op je schoolaccount is het geen slecht idee om standaard een usb stick bij je te hebben. Hier kun je zelf je eigen documenten opslaan zodat ze niet plotseling verdwijnen en je er ook nog bij kunt op je eigen computer. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei leuke vormen, bijvoorbeeld als Superwoman. Zo vergeet je ze ook niet zo snel op je bureau!

3. Agenda

Of je nu de agenda op je telefoon makkelijk vindt, of liever toch een papieren versie in boekvorm gebruikt. De kunst is om dit ding het gehele schooljaar te gebruiken, dus houdt hem ook zorgvuldig bij! Wissel niet tussen een digitale en papieren agenda, maar kies een van de twee en blijf daarbij. Schrijf er alles in en blader er iedere avond doorheen – zodat je niets mist of over het hoofd ziet!

4. Je schoolpas

Precies nu je je werkstuk wilt uitprinten heb je geen schoolpas bij je. Je dacht toch echt dat ‘ie in je portemonnee of voorzakje zat, Mooi niet dus… Bewaar je schoolpas op een vaste plek in je schooltas en vergeet hem vooral niet terug te stoppen wanneer je hem hebt gebruikt. Je zult jezelf dankbaar zijn!

5. Maandverband en/of tampons

Ja, ook als je niet ongesteld bent. Het kan natuurlijk zomaar uit het niets komen, maar dit kan ook bij een van je vriendinnen gebeuren. Als zij niets bij zich hebben kun jij ze in deze situatie helpen. Andersom zouden ze dat natuurlijk ook doen!

6. Flesje water

Tijdens lange schooldagen kun je eigenlijk niet zonder. We weten allemaal dat we minimaal 2 liter water per dag moeten drinken, maar wanneer je van halfnegen tot vier uur op school zit wordt dat een beetje lastig met enkel pakjes drinken. Zorg daarom dat je standaard een flesje water bij je hebt. Desnoods met een to-go limonade flesje wanneer je echt niet van water houdt. Wedden dat je zo heel wat hoofdpijn-dagen voorkomt?

7. Powerbank

Ja, we weten wel dat ze op school liever niet je mobieltje in de klas willen zien. Het handige dingetje kan immers alles, zelfs je proefwerkleerstof opslaan … Dat wil echter niet zeggen dat je hem dan maar thuis moet laten, die hoort in je tas. In de pauze of na school kan je batterij dan wel leeg zijn. Handig is dan powerbank in je tas! Koppel je mobieltje aan de powerbank en al tijdens het fietsen naar huis is je smartphone (of ander apparaat) alweer opgeladen.

8. Sleutels

En natuurlijk kunnen ook je sleutels niet missen in je (school)tas. Want stel, je komt eerder thuis en er is nog niemand, precies op dat moment heb je geen sleutels bij je. Zou erg zonde zijn als je dan opeens een slotenmaker nodig zou hebben. Daarom is het handig om gewoon een vaste plek voor je sleutels te hebben in je tas, bijvoorbeeld een zijvakje die voorzien is van een rits – kun je ze ook niet verliezen in je tas!

Wat kun jij echt niet meer missen in je schooltas?