’s Ochtends hardlopen, de een doet het maar al te graag en de ander moet er niet aan dénken! Maar in de vroege ochtend hardlopen is niet alleen heel lekker voor je gevoel en humeur van de rest van de dag, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je!

Omdat je wellicht nog niet helemaal overtuigd bent je bed uit te gaan voor een stel hardloopschoenen, hebben we hieronder 6 redenen opgesomd die het ’t zeker waard maken!

Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor focus

Je denkt misschien dat je hoofd ’s ochtends helemaal niet zo ‘vol’ zit, maar onbewust speelt er toch het een en ander rond. Door een stuk te gaan hardlopen wordt je hoofd even helemaal leeggemaakt. Dit zorgt voor een concentratieboost, super handig als je daarna naar school moet of gaat werken!

Geen materialen nodig

Naar de sportschool gaan is een hele handeling, spullen pakken om oefeningen te gaan doen (dumbells, matje e.d.) is ook teveel werk. Helaas heb je voor hardlopen niets nodig, alleen je sportschoenen. Je kunt dus echt geen excuses  meer verzinnen om het niet te doen!
Overal en nergens

Hardlopen kun je overal doen, ook ’s ochtends vroeg. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden, wachtrijen, afspraken of wat dan ook. Je kunt gewoon gaan wanneer je wilt en natuurlijk rennen waar je maar naartoe wilt rennen!

Geeft een idee van het weer

Ben je niet van het journaal en weerbericht? Dan is hardlopen ook een optie, door een stukje te rennen krijg je al een goed idee wat voor weer het gaat worden die dag. Tijdens het douchen (of rennen al) kun je bedenken wat je gaat aantrekken, want je weet precies waar je aan toe bent.

Goed voor je huid

Zo’n ochtendrun is niet alleen goed voor je mind & feeling, maar heeft ook een positief effect op je huid en lichaam. In der loop van tijd zul je merken dat je spieren langer worden en je benen dus iets slanker, je wordt energieker en fitter maar ook zul je merken dat je huid rustiger en meer gehydrateerd is dan voorheen. Waar wacht je nog op?

Vind jij het lekker om ’s ochtends te gaan hardlopen?