Binnenkort een feestje op de planning? Themafeesten zijn naar mijn idee de leukste feesten. Waarom? Omdat iedereen lekker gek doet en iedereen net wat spontaner is dan anders. Mensen doen dingen die ze normaal niet zouden doen en laten we eerlijk zijn; op themafeesten wordt veeeeel vaker gelachen!
1. Verkleden is het leukste wat er is

Ook jij kunt dan eindelijk de prinses van je dromen imiteren, of je kunt jezelf zo fout mogelijk verkleden; hoe fouter hoe beter! Je ziet de gekste dingen voorbijkomen en je ligt vooral krom van het lachen. Vroeger was verkleden al een feest op zich, maar themafeesten voor volwassenen zijn pas het ‘echte werk’.

2. Verschillende karakters

Iedereen kan voor een dagdeel iemand anders zijn zonder raar aangekeken te worden (naja ligt eraan hoe gek diegene doet!). Je zult zien dat ook je gasten het geweldig zullen vinden eens een ander feestje te hebben dan wat standaard is. Je zult mensen in een bepaalde rol zien die je op het eerste gezicht niet kunt combineren; dat maakt het zo leuk!

3. Feestverlichting/ decoratie

Feesten zijn altijd leuk, en al helemaal wanneer de host flink zijn of haar best heeft gedaan op de decoratie en verlichting. De ‘gewone’ lichten staan uit en daarvoor in de plaats hangt of staat de hele zaal vol met fraai gekleurde feestverlichting. Perfect op elkaar afgestemd en supergezellig. Feestverlichting is er in alle soorten en maten. Vandaag de dag zijn ze ook energiezuinig. Daar hoef je het niet voor te laten.

4. Onovertrefbare herinneringen

Naast het feit dat zo’n themafeest helemaal het einde is, zal je naast al het lachen heel wat mooie herinneringen overhouden. Het is letterlijk lachen, gieren en brullen en soms ook rollend naar huis. Misschien wel handig om in ieder geval niet met de auto te komen, tenzij je gebracht wordt natuurlijk haha!

5. Grote opkomst

Het zal je verbazen, maar er komen meer mensen naar een themafeest dan naar een gewoon feest; en gelijk hebben ze! Het feest komt sneller op gang en de feestgangers zijn veel flexibeler dan anders. Heel grappig om mensen eens op een andere manier te zien dan hoe je hen eigenlijk kent/ gewend bent.

6. Iedereen danst!

Net als punt 5, je zult je verbazen hoeveel mensen gaan dansen. Ze kunnen er eigenlijk niet meer onderuit bij een themafeest. En daarbij interesseert het ze minder, omdat ze toch iemand anders nadoen daarom doen ze extra gek en dat maakt het feest alleen maar leuker! De volgende dag kunnen ze namelijk toch doen alsof het iemand anders was haha!

Wat vind jij het allerleukst aan een themafeest?