Iedereen die naar het buitenland reist, is een wereldreiziger – herken je die zin van die ene reclame? Je zult er vast niet bij hebben stil gestaan dat bijna iedereen een wereldreiziger is. De zomervakantie zit er al weer even op, maar dat betekent niet dat de vakanties ook voorbij zijn, misschien heb je wel een hele mooie trip op de planning staat! Omdat je door enthousiasme wel het een en ander kunt vergeten, helpen we je een handje!
1. Een geldig paspoort of ID-kaart

Afhankelijk van je eindbestemming is het natuurlijk belangrijk om in het bezit te zijn van een geldig paspoort of ID-kaart. Je zult denken; ja logisch! Maar je zult verstelt staan van het aantal gevallen dat er op de luchthaven of bij de grens pas achter komt dat hun identiteitsbewijs niet voldoet aan de eisen. Bij sommigen landen is het ook zo dat je identiteitsbewijs nog een bepaald aantal maanden geldig moet zijn wanneer je je bestemming verlaat! Goed opletten dus!

2. Wereldstekker

Als wereldreiziger kun je niet zonder een wereldstekker. Bij veel bestemmingen hebben ze geen Europese stekkers. Als je hier aankomt en wel gedacht hebt aan de oplader van je telefoon en camera, maar niet aan een wereldstekker, kom je helaas niet ver. Haardroger en scheerapparaat mee? Jammer dan, gebruiken kun je ze niet. Check daarom altijd wat voor soort stekkers er gebruikt worden op je vakantiebestemming. Ook al reis je binnen Europa! Wereldstekker? Wereldidee!

3. Boeken- informatiegidsen

Uiteraard neem je je e-reader of wat boeken mee om je onderweg, maar ook op je eindbestemming te vermaken. Maar wanneer je ook wat van de omgeving en cultuur wilt zien, moet je wel op onderzoek uit. Neem wat reis- en/of informatiegidsen mee en omcirkel wat je interessant vindt. Er is altijd iets te doen!

4. Sterke koffer

Koffers zijn niet goedkoop, goede koffers al helemaal niet. Maar als je echt een van de reizigers bent die regelmatig op reis gaat, is het geen slecht idee om te investeren in een goede en stevige koffer. Deze gaat natuurlijk langer mee en dus hoef je minder snel een nieuwe te kopen. Handig is dan ook om een opvallende koffer te kiezen, we kennen natuurlijk allemaal het drama van de bagageband…

5. Zonnebril, bril, lenzen…

Wanneer je een bril hebt of lenzen draagt – of beide – ben je vast weleens in de situatie terecht gekomen dat je iets was vergeten. Nu is dat thuis minder erg als op vakantie, want daar moet je echt even zonder overleven. Verstandig is dus om een extra setje lenzen mee te nemen (ook voor het geval ze scheuren of kwijtraken) en je bril in je handbagage te doen.

6. Geheugenkaart

Op vakantie wil je natuurlijk alles kunnen vastleggen, als diehard reiziger neem je dan een camera mee, wat je dan absoluut niet moet vergeten is een extra geheugenkaart. Indien mogelijk is een extra accu ook geen slecht idee (hij zal er maar mee ophouden!!) Zorg dus dat je van beiden een reserve/extra meeneemt.

Wat wil jij echt niet vergeten op vakantie?