Een date. Iets wat bijna iedereen wel eens een keer mee maakt en van te voren toch wel een beetje zenuwachtig voor is. Omdat het kan voorkomen dat je te zenuwachtig wordt, delen we dit lijstje met dingen die je beter toch maar achterwegen kunt laten!

1. Doe niet ‘te erg’ je best om leuk gevonden te worden

Wees gewoon jezelf, probeer je niet anders voor te doen in de hoop dat hij/zij je dan leuker vindt!

2. Maak er geen show van

Sommige mensen kunnen goed overdrijven, door het bijvoorbeeld groots aan te pakken. Bedenk van te voren wat jullie kunnen gaan doen, maar houd het ook simpel.

3. Geef eerlijk je mening

Als hij/zij om je mening vraagt, wees dan eerlijk. Maar doe dit niet op een botte of kwetsende manier. Opbouwende kritiek of complimenten doen het altijd goed. En eerlijkheid zal worden gewaardeerd.

4. Verspil niet een hele dag om je ‘klaar te maken’

Als jullie date ’s avonds is, begin dan niet ’s ochtends met het klaarmaken. Want hey, zoveel werk is er niet nodig?! En daarbij, ga je alleen maar twijfelen over wat je aan moet, qua make-up et cetera!

5. Draag wat JIJ leuk vindt!

Kledingcrisis, misschien wel het meest stress-gevende ding bij een date. Denk na wat jullie gaan doen en pas je outfit daarop aan, je laat je outfit normaal gesproken toch ook niet door iemand bepalen? Jij moet je er goed in voelen!

Wat kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?