Foto’s maken, tegenwoordig doen we het de hele dag door. Of je nu een blogger bent of het gewoon tof vindt om overal foto’s van te maken, je zult vast en zeker je best doen om de door jou gemaakte foto’s zo mooi mogelijk te maken! In dit artikel lees je wat je precies nodig hebt om nog betere en mooiere foto’s te maken!
1. Een goede camera

Een goede camera is essentieel voor mooie foto’s. En dan hoef je natuurlijk niet gelijk de duurste camera te kopen – dat is nergens voor nodig. Het beste is om foto’s te maken in RAW (bestandsformaat). Op sommige camera’s staat dit standaard op RAW en bij sommigen op JPG. Wanneer je dan de foto’s opent in een programma als Photoshop, kun je ze gemakkelijk bewerken!

2. Externe harde schijf

Mooie foto’s verwijder je niet. Het is juist mooi om na een aantal jaar foto’s met elkaar te vergelijken en te zien hoe je gegroeid bent in het maken van foto’s. Omdat het geheugen van je computer snel vol zal zitten, is het een goed idee een externe harde schijf aan te schaffen. Deze zijn niet eens zo duur en je bent altijd verzekerd van het feit dat je je foto’s niet zomaar zult verliezen door bijvoorbeeld een crash van je computer. Een perfecte beveiliging tegen je geheugenverlies. Handig toch?

3. Fotobewerkingsprogramma’s

Wanneer je een aantal foto’s hebt gemaakt, zul je ze vast wel willen bewerken. Misschien niet overdreven, maar denk bijvoorbeeld aan de belichting, kleuren, contrast en dergelijke. Je hebt hiervoor diverse gratis programma’s zoals Gimp, Photofiltre of Picasa, maar je kunt ook investeren in een programma als Photoshop, zeker wanneer je het professioneler wilt aanpakken en je foto’s schiet in RAW. Misschien niet het goedkoopste, maar zeker iedere cent waard!

4. Extra accu

Ook camera’s gaan leeg, je doet er verstandig aan om een extra accu aan te schaffen (of meer), zo kom je nooit meer zonder te zitten. Stel nou dat je precies een prachtige plaat mist omdat je accu leeg was.. Nee, dat kun je makkelijk voorkomen!

5. Verschillende lenzen

Camera’s hoeven niet per se duur te zijn, de val is dan vaak dat de lenzen dat wel zijn! Met alleen een kitlens kom je niet onwijs ver- je bent beperkt in je mogelijkheden. Voor iedere soort foto heb je een andere lens, denk bijvoorbeeld voor productfotografie als landschapsfotografie. Laat je daarom informeren welke lens het beste bij jou past en investeer daarin.

Wat kun jij niet missen als je op pad gaat om foto’s te maken?