Lijstjes.. Denk je gelijk aan de Lena Lijstje boeken van vroeger? Het is zo slecht niet om (overal) lijstjes (van) te maken. Sterker nog, het kan zelfs erg handig zijn!

1. Ideeën worden uitgevoerd

Bijvoorbeeld in een lijstje met dingen die je voor een bepaalde leeftijd of bepaald moment gedaan wilt hebben, je kunt ze nu echt een voor een uitvoeren!

2. Herinneringen vervagen, brieven niet

Herinneringen zul je herkennen aan foto’s en video’s die zich afspelen in je hoofd van leuke en minder leuke momenten uit het verleden. Na een aantal jaar zul je de details langzamerhand vergeten en is alles niet meer zo duidelijk als dat je dacht.. Dingen die je opschrijft zullen niet vervagen, daarom is het altijd leuk om na een aantal jaar een dagboek van jezelf terug te lezen!

3. Je leert meer van jezelf

Je zet makkelijker op een rijtje wat je wilt en wat niet. Je leert daardoor ook je eigen grenzen kennen, wat altijd goed is. Je hoeft niet perse over alles te praten, opschrijven helpt voor jou ook en dat is helemaal prima!

4. Je raakt geïnspireerd

De beste inspiratie krijg je op de meest gekke en onverwachte momenten. Vaak komen ze helemaal uit het niets. Handig als je dus standaard een notitieblokje bij je hebt om het op te schrijven, want helaas vergeet je ze soms net zo snel als dat ze in je op kwamen!

5. Realistisch

Wanneer je lijstjes maakt wordt je langzamerhand realistischer. Je wilt je doelen bereiken en je zult daar veel voor over hebben. Wanneer je hebt opgeschreven hoe je bepaalde dingen hebt bereikt, zal dat je alleen maar vooruit helpen in de toekomst!

Zo, wat vind jij  van lijstjes? Vind je het geweldig of is het alleen maar gedoe?

Follow