De modewereld draait vooral om “invloeden” vanuit de cultuur en trends, maar ook…andere merken. High street merken (denk aan Zara, Primark of H&M) inspireren hun collecties op die van designers zodat het grote publiek ook een graantje kan meepikken van de allerlaatste modetrends. Deze 5 nieuwe modemerken moet je dus nu leren kennen ! Wedden dat je gelijkaardige stuks straks in de winkelstraten ziet ?

Self-Portrait

Kant, kant en nog eens kant. Dat zijn de kernwoorden van opkomend merk Self-Portrait. Elegante jurkjes, topjes en midi-rokken afgewerkt met kant zijn het handelsmerk van deze brand. Vooral Zara heeft zich laten inspireren op de collecties. Een selecte collectie kan je scoren in de Bijenkorf of online via Asos !

M.Martin

Voor minimalistische sportswear moet je bij M.Martin zijn. Heel basic, maar daarom zeker niet minder mooi. De ‘normcore’ trend zal je zeker nog enkele seizoenen in het straatbeeld spotten. Merken zoals COS en &OtherStories hebben zich duidelijk laten inspireren door de minimalistic sportswear.

Ground Zero

Hoe excentrieker, hoe liever, bij opkomend modewerk Ground Zero. Schreeuwerige prints, opvallende quotes of kleurenclash, niets is not done bij dit Chinees merk. De jongerencollectie van H&M, Forever 21 en Primark halen hier graag hun inspiratie uit.

#BitchPlease

Ook in de modewereld mag er al eens gelachen worden. Zo vond ook fonkelnieuw Antwerps modemerk #BitchPlease. Grappige slogans zijn al langer een trend in het straatbeeld en de budgetketens spelen hier maar al te graag op in. Denk maar aan de sweaters en shirts met quotes uit Primark !

Alison Lou

Accessoire- liefhebbers moeten zeker Alison Lou in het oog houden. Grappige oorbellen geïnspireerd op emoji’s en kleine hangertjes zijn 100% Alison Lou. De emoji-trend gaat dus nog even mee ! Jouw budgetversie kan je alvast scoren in diverse budgetketens.

Welk opkomend modemerk hou jij in de gaten ?

Follow
BANNER JANA