Je hebt het broodnodige kappersbezoek maandenlang kunnen uitstellen, maar vandaag is het eindelijk zover. Je haar is veel te lang, inclusief dode punten en eigenlijk hangt het maar zo’n beetje rond je gezicht. Toch moet je al je ergste nachtmerries doorstaan vanaf je het kapsalon binnenstapt. Vergeet niet flink adem te halen…5 herkenbare struggles als je bang bent voor de kapper !

De horror begint eigenlijk al wanneer ze je haar beginnen te wassen. Veel te warme waterstralen in je nek, druppels die langs je voorhoofd naar beneden lopen (goodbye foundation) en prikkende ogen van de shampoo. En dan moet het gewelddadige uitkammen nog beginnen…

Dat eeuwige gepraat van de kapster over vanalles en nog wat. Nee ik ga niet op vakantie en ja ik ben net klaar met eindexamens. Focus je alsjeblieft gewoon op mijn haar, zodat er zeker geen millimeter te veel afgaat !

Als je kleuradvies aan de kapper durft te vragen, heb je er meteen weer spijt van. Jij wil voor de zomer wel eens lekker gek doen, de kapper wil liefst zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur blijven. Resultaat ? Een hoge rekening voor eigenlijk een minimum aan verandering in je kapsel…

Je zit neer in de kappersstoel en je kapper begint enthousiast te knippen. Per lok dat op de grond valt kan je wel huilen. Klaar ? Tijd om je hoofdhuid te verschroeien met een veel te hete haardroger.

De kapper vindt nog een klit terug in je haar waardoor de miserie opnieuw kan beginnen. Föhnen terwijl je je hoofd niet mag bewegen ? De kapper wil maar niet begrijpen waarom jij je hoofd niet kan stilhouden. Omdat je er zo hard aan trekt misschien ?

Waarom ben jij bang voor de kapper ?

Follow

BANNER JANA