Zon, zee, strand…Zalig ! Werken aan je kleurtje, wat lezen en zwemmen en je dagje relaxen is geslaagd. Toch zijn er een aantal dingen die typisch zijn aan een dagje strand, maar daarom niet altijd even leuk. 5 dingen waar we ons aan ergeren ! (ja, ook jij…)

Altijd en overal zand in je mond

Het begint al bij het leggen van je handdoek. De wind staat verkeerd en die eerste hap zand is binnen. Er komt een klein kind op teenslippers voorbij gecrosst en hopla, de tweede hap zand. Gaan zwemmen ? Eerst even je collectie zand uit je tanden halen.

Afval

Een vieze sigarettenpeuk, een leeg flesje water, plastic dopjes… Op drukke dagen lijkt het strand eerder een vuilnisbelt te zijn. Heeft er dan niemand een verantwoordelijkheidsgevoel tegenover moeder natuur ? En mede-strandgangers ?

Al.Die.Drukte

Je hebt besloten om met je squad een dagje naar het strand te gaan, leuk ! Maar waar is er nog plek ? Als sardientjes in een blik liggen mensen naast elkaar in de zon te bakken. Met veel moeite heb je nog een aantal vierkante centimeters vrije plek gevonden. Ontspannend ? Niet echt.

Pijnlijke schelpjes

Het water is eindelijk warm genoeg om even te gaan zwemmen. Je schraapt al je moed bij elkaar en begint te rennen richting zee. Al die schelpjes waar je overheen moest lopen was je even vergeten. Resultaat ? Bloedende tenen op het strand.

Zeemeeuwen die komen schooien

Eetkraampjes langs het strand ? Heerlijk ! Met kibbeling en frietjes keer je terug naar het strand om verder te relaxen. Hé, waarom volgt die meeuw me nu ? Oh kijk nog een meeuw. En nog een. Voor je het weet zit er een hele groep meeuwen je azend aan te kijken…

Wat is jouw grootste ergernis op het strand ?

Follow

BANNER JANA