Social media, inmiddels besteden we een groot deel van onze dag aan verschillende social media. Maar, soms is het goed om even ‘offline’ te zijn, om je te overtuigen geven we je vandaag 4 goede redenen om even een social media break te nemen!

1. Het sluit je af van de échte wereld

Je zit op een bankje bij de bushalte te wachten en ondertussen ben je constant aan het tweeten: “omg duurt lang!” “haat wachten op de bus!”. En eigenlijk heb je geen idee wat er in die tijd allemaal om je heen gebeurde. Je was letterlijk in je eigen wereldje, je online wereldje wel te verstaan.

[vc_widget_sidebar sidebar_id=”blog sidebar”]

2. We worden té fanatiek

Geef toe, ook jij kan het niet goed hebben wanneer je helemaal je best hebt gedaan voor een foto die je op Instagram postte en maar 12 likes kreeg, een vriendin plaatst een super lelijke foto en krijgt 60 likes. Come on! Niet eerlijk 🙁 En waar gaat het dan over? Ja een paar foto’s, in de tijd dat jullie nog samen gingen knikkeren was een situatie als deze niet voor te stellen..

3. Je bent alsmaar aan het vergelijken

Social media staan vol met persoonlijke verhalen, dat zorgt ervoor dat we constant ons eigen leven vergelijken met die van de personen die we volgen. En op foto’s ziet het er vaak 10 x zo spannend uit als normaal gesproken.. Een social media break zal je op dit gebied zeker goed doen!

[vc_widget_sidebar sidebar_id=”footer6″]

4. Je kúnt verslaafd raken aan social media

Het is echt zo, je zult misschien denken dat jou dat niet overkomt. Maar op het moment dat je trillende handjes krijgt wanneer je even niets gepost of gecheckt hebt, moet je je toch eens afvragen of een social media break niet even goed voor je is..

Ben jij toe aan wat tijd ‘offline’?